Rituály, techniky a návody!

Opice a gupky



opice_a_gupky

Zde jsou dva důležité příběhy na téma překračování hranic . Mnoho lidí to dělá, ale mnozí také ne. Ne proto, že to nejde, ale proto, že si to prostě myslí, a proto to vůbec nechtějí ani zkusit. Už v brzkém dětství nám byly stanoveny hranice, když nám např. rodiče řekli, co smíme a co nesmíme. Ale často je důležité překročit určité hranice, abychom si rozšířili své vlastní obzory.

V prvním příběhu jde o opice . Do velké klece, kde žilo 20 opic, byl umístěn žebřík, na jehož konci visely banány. Háček byl v tom, že kdyby jen jedna opice jídla nebo se dotkla banánů, byly by všechny potřísněné studenou vodou. Opice si tento trest velmi rychle uvědomili a navzájem se bili, když se jedna z nich co jen přiblížila k žebříku. Vědci z času na čas vyměnili jednu z opic za novou opici, která v kleci ještě nebyla. Netřeba vysvětlovat, co se s opicemi dělo, dokud také nepochopila, že je zakázáno chodit k banánem. Po tom, co každá opice byla vyměněna byla tryska s vodou odpojena a opice se samozřejmě přesto dále vyhýbali žebříku. Jaký žebřík máme v hlavě my, který nám říká, co nesmíme, protože jinak to bude mít důsledky?

A v druhém příběhu jde o akvárium s rybkami , ve kterém žilo mnoho gupiek (druh akvarijních rybek). Uprostřed akvária bylo připevněno velmi tenké sklo a všechny gupka byly umístěny na jeho jedné straně. Takže gupka vždy narazily do tohoto skla. Ale i gupka jednoho dne pochopili, že tady to už dál nejde a pak se před sklem jednoduše vždy otočili. Po nějakém čase bylo toto sklo odstraněno, ale rybky přesto stále zůstaly pouze na jedné straně akvária. Kde jsou skleněné tabule v našem životě? Kde si myslíme, že to nejde, i když je to možné už dávno?

Kde si myslíme, že to není možné, i když je to možné už dávno? Pokuste se v meditaci udržet si odstup od svého života, problémů a hodnocení. Nic není stejné jako neustálé změny. Pokuste se přizpůsobit pozitivním změnám a dále se vyvíjet! Možná přece jen jde to, co dříve nebylo možné! Opusťte svou komfortní zónu, abyste si to ověřili! Vyplatí se to. 🍀🌈🦄

Pavel Malenky, Marion Daghan-Malenkov, Daghan-Malenkov GmbH Foto © istockphoto.com / pmalenky / ferrantraite